Castelo Tegels zelf leggen.


Wat als ik de Castelo tegels zelf wil gaan  leggen?

Castelo Tegels zelf leggen? Als u geen vakman inschakelt en de Castelo Tegels zelf wilt gaan leggen dan zijn hier wat adviezen om een mooie en vlakke vloer te creëren. De Portugese Castelo tegels worden ook wel cementtegels genoemd vanwege het feit dat ze van cement worden gemaakt. De top laag bestaat uit wit cement en marmerpoeder plus vaak nog een pigment om kleur te geven. Het vergt wel enig geduld en zorgvuldigheid om de vloer te leggen. Castelo Tegels zelf leggen vergt ook enig geduld u moet niet denken dat is zo gepiept, als u een mooie vloer wilt creëren zult u de Castelo Tegels goed in de lijm moeten wegdrukken zodat u geen opstaande randjes krijgt.

Hoe leg je deze tegels?

De Castelo cementtegels worden nog altijd met de hand gemaakt, nog altijd op de oude traditionele manier, daarom is het mogelijk dat de Castelo cementtegels niet maat vast is vandaar dat het erg belangrijk is de tegels op de juiste manier te verlijmen.

De meest gebruikelijke manier is de butter and flow techniek. Oftewel dubbel verlijmen. De vloer wordt meestal met een kartelkant van de lijmkam gedaan. Bijvoorbeeld met een 8 mm lijmkam. En de achterkant van de tegel wordt ook nog eens voorzien van lijm. Dit met de vlakke kant van de lijmkam. Ca. 2 mm dik.

Een andere manier is de achterkant van de tegel te voorzien van 5 kleine dotten lijm. Plaats vervolgens de tegel op de juiste hoogte en haal deze er weer uit. Bekijk nu de achterkant van de tegel hoe de lijmdekking is. Voorzie de rest van de tegel opnieuw van lijm waar dit nodig is voor een 100% dekking van de lijm en plaats deze op de juiste hoogte weer terug.

In de praktijk komen we regelmatig tegel  vloeren tegen dien  niet helemaal vlak gelegd zijn en  dit is  helemaal niet nodig als de vakman de vloer met zorg en aandacht legt en de tegels goed kan wegdrukken in de lijm zodat je een vlakke vloer krijgt.

Tip: Het voegen van de Portugese Castelo tegel gaat ook anders dan bij een keramische tegel. Over het algemeen wordt de cementtegel gevoegd met een grijze voeg. Hierin zitten pigmenten die in de toplaag van de tegel kunnen trekken. Enkele bedrijven raden het daarom sterk af om een grijze voeg te gebruiken en raden het aan om een lichte voeg te nemen. Wij adviseren altijd om een grijze voeg te gebruiken omdat dit qua stijl past bij de Castelo cementtegels

Wat namelijk gewoon helpt is voor het voegen de tegel opnieuw schoon te sponzen. Waarbij je begint te voegen terwijl de tegel nog niet is opgedroogd. Je voeg blijft hierdoor langer te verwerken en pigmenten trekken hierdoor minder snel in de tegel. Voeg steeds kleine stukjes en maak dan wat gevoegd is weer schoon  dit doe je steeds totdat  je de hele vloer hebt gevoegd..

Houd altijd  rekening met een cement sluier die meestal achterblijft als je niet goed en zorgvuldig de vloer hebt afgesponsd, voor een grondige schoonmaak gebruik je  de zuurvrije  grondreiniger R155, als de vloer voldoende droog kan je de vloer impregneren met S 748 dit is een nieuwe impregneer en er  hoeft dan niet meer  met een olie worden gewerkt.

Ik zou zeker de goede adviezen opvolgen van de vakman want al lijkt schoonmaak en impregneren dat een kind de was kan doen er kan ook heel makkelijk iets fout gaan. Kijk ook  eens op Castelo Tegels Impregnere

Castelo vloer tegels zwart wit

Castelo vloer tegels zwart wit

Castelo tegels zelf leggen

Castelo tegels zelf leggen

n

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *