Portugese vloer tegels


Portugese vloer tegels blijft  een mooi product. Het is geschikt om in de woonkamer, keuken, bijkeuken, hal en in het toilet te plaatsen,zelfs op het terras is mogelijk. U ziet de Portugese vloer tegels zijn eigenlijk overal toepasbaar. Wilt u het mediterraan, modern of klassiek er zijn legio mogelijkheden. Wij kunnen  u adviseren van het begin tot het eind, we verzorgen het ontwerp, de montage ( als u geen eigen tegelzetter heeft) en de schoonmaak en impregnering.

Hoe kom ik tot een keus met de Portugese vloer tegels?

Ik hoor mijn klanten vaak zeggen dat er zoveel keuze is in onze winkel dat ze het even niet meer weten omdat ze zoveel mooi vinden.  Ik begin altijd met de vraag wat zijn de kleuren waar  u  werkelijk van houdt? Als dat bv blauw is en geen zwart- wit/ of grijs-wit dan kun je dat nl. al weer wegstrepen en kun je gaan focussen op patronen waar blauw in voorkomt en door veel te vragen komen we uiteindelijk wel tot een keuze en dan blijkt dat het eigenlijk  helemaal niet zo moeilijk was.

Hoe impregneer en  onderhoud ik de Portugese vloer tegels?

De Portugese vloer tegels mogen nooit met een zuur schoonmaak middel gereinigd worden. Na het voegen van de Portugese vloer tegels gebruiken we een zuurvrij schoonmaak middel . R155 Grondreiniger- Zuurvrij is een reiniger voor nieuwe en bestaande kalkhoudende stenen zoals marmer, travertin , hardsteen enz. Dit kunt u veilig gebruiken om de cement sluier en lijmresten te verwijderen.

Als de Portugese vloer tegels goed droog zijn kunt u de vloer impregneren met bv S 334 vlekstop, dit brengt u aan met een blok witter of met een spuit voor een mooie verspreiding, na 1.5 uur steeds verspreiden  poetst u het overtollige weg en droog, daarna kunt u direct de P 330 klinker olie aanbrengen, ook dit gebeurt met een kwast, dit kunt u maximaal 24 uur laten liggen en daarna goed uitpoetsen en de volgende dag na dweilen met de P 324 edelzeep.  .  Er komen steeds nieuwer producten op de markt  wat schoonmaak en onderhoud betreft maar wij van de Tegelaer werken nu al vele jaren met onderstaande producten en dat werkt prima vooral als u het zelf wilt gaan uitvoeren. Mocht u na het schoonmaak en impregneren nog allerlei bouw activiteiten  moeten uitvoeren dan adviseren wij om een permafix afdekvlies te gebruiken dit is een adem doorlatend  zelfklevend vlies wat zeer geschikt is om de Portugese vloertegels mee af te dekken.

Naast onderstaande producten leveren wij ook lijmen, primers en  voegen.

Schoonmaak Portugese cementtegels

permafix-afdekvlies

permafix-afdekvlies

 

 

Cementtegels 20x20 Kar  n Jua 5442

Cementtegels 20×20 Kar en Jua 5442

Mochten er nog meer vragen zijn komt u eens langs of maak een afspraak op 050-5515530  voor de vele mogelijkheden die wij te bieden hebben.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *