Behandeling Cementtegels


Behandeling Cementtegels:

Cementtegels moeten na het leggen geïmpregneerd worden volgens een aantal makkelijke stappen.  Als de tegels een goede behandeling hebben ondergaan kunnen ze tegen het morsen van koffie, wijn, vet en andere huishoudelijke ongelukjes. Voor het leggen moet de ondervloer goed schoon, droog en vetvrij zijn. Borstel de achterkant van de tegels af en lijm ze op een droge schone ondergrond. De vloer moet goed droog zijn .  Als de vloer droog is dan de vloer goed schoonmaken, stofvrij en droog opleveren. Alle cementsluiter verwijderen met R155 Grondreiniger en schoon water.  S748 aanbrengen met een zachte kwast laten inwerken en dan goed inwrijven met een doek, geen strepen,druppels of plasjes laten opdrogen, teveel S748 krijg je er niet meer af. Dus zorgvuldigheid is geboden.  24 uur laten drogen. Als de vloer goed van kleur is kan de vloer gebruikt worden.

Als de kleur nog dieper en meer glans moet hebben kan er nog een laagje opgebracht worden. Let op: het kan er niet meer af. Om het effect te zien van meerdere lagen zou ik adviseren het eerst uit te proberen op een proeftegel. Een paar lagen inwrijven en kijken na hoeveel lagen u tevreden bent.

Behandeling cementtegelss

Behandeling cementtegels

 

Behandeling Cementteges

Castelo tegels na behandeling

Verder moet de vloer worden onderhouden met P324 .Het eerste half jaar regelmatig dweilen met deze zeep . bij elke schoonmaakbeurt met de Edelzeep word de impregneerlaag versterkt . Hardnekkige vlekjes kunnen worden verwijderd met een schuursponsje en puur R155 grondreiniger. De eerste 6 maanden kan er kalk uit de tegels “zweten”. dit ziet eruit als een wittige waas en zal na een periode vanzelf weg slijten ( ervan uitgaande dat de vloer zeker 1 keer per week wordt gedweild ). Ziet u er tegen op deze handelingen zelf uit te voeren dan kunnen wij voor u een prijsopgave maken voor het behandelen van uw vloer.Voor verdere vragen kunt u ons altijd bellen: 050-5515530

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *