Castelo Tegels


Zijn het Castelo Tegels of is het namaak? Herken de Castelo Tegels op zijn kwaliteit. Verkopers van namaak tegels zeggen vaak dat hun tegels uit precies dezelfde fabriek komt als de Castelo. Eigenlijk is dat ook nog eens een compliment maar het is niet zo. De fabriek waar de Castelo Tegels gemaakt worden maken dan ook alleen Castelo Tegels met de grootste zorg en hoogwaardige grondstoffen. U zou eens moeten kijken hoe zo’n tegel gemaakt wordt.

Castelo Tegels

castelo tegels in slaapkamer.

Zijn de Castelo Tegels wel Uniek?

Castelo tegels hebben een eigen uniek designs. De meeste patronen van Castelo  zijn door eigen designers ontworpen en zijn auteurs rechtelijk beschermd. Deze Patronen mogen dus niet worden nagemaakt en zul je ook nergens anders zien.

Hoe ziet de toplaag van de Castelo tegels er uit?

De toplaag van de Castelo is van marmerpoeder. Castelo Tegels zijn gemaakt van marmerpoeder en wit cement en dit geeft ze een extra mooie uitstraling. Namaak is gemaakt met zand en dan zie je steentjes en korrels in de toplaag.

 De dikke toplaag

Dit is de laag met patroon en kleur. Castelo  heeft  een dikke patroon laag en gaan daardoor honderden jaren mee. Castelo Tegels zijn strakke rechte tegels . Het patroon loopt mooi door. De tegels zijn strak en netjes. Bij namaak is het patroon wiebelig (te snel geschonken) en de tegels kunnen schotel vormig zijn. Een cement tegel van Castelo moet 20mm dik zijn.

Hoe wordt een Castelo tegel gemaakt?

Castelo wordt met de hand gegoten in een koperen mal. Een mengsel van marmerpoeder, wit cement en kleurpigmenten worden in de mal gegoten. Zo doen ze dat al 400 jaar lang. Doordat je in principe elke vorm kunt smeden geeft dat een enorme flexibiliteit aan mogelijkheden in zowel kleur als design. Castelo gebruikt  marmerpoeder i.p.v. zand. Dit maakt de Castelo Tegels van hoge kwaliteit en  daarbij worden ze onder hoge druk geperst waardoor ze er heel strak en recht uit zien. Castelo is al 20 jaar bezig met het ontwikkelen van patronen en kleuren voor de moderne Europese markt. Er zijn honderden verschillende patronen en kleuren in de collectie en deze wordt alleen maar aangevuld.U heeft met Castelo Tegels een uniek product in huis.

vloer 3

Castelo tegels

 

 

http://www.castelo-tiles.com

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *