Portugese cementtegels


Portugese cementtegels van het onder ander het merk Osmunda zijn bijzonder mooie en vaak wat drukkere patronen, patronen van eeuwen geleden, rond 1850 verschenen de eerste cementtegels in België en Frankrijk aanvankelijk als alternatief voor de veel duurdere porseleinen tegels. In het begin maakte men vooral unie gekleurde tegels, in de eerste bloeiperiode van 1900 tot 1930 begon men met toepassingen van Art Deco en Jugendstil patronen. Deze typische afbeeldingen kan men heden ten dage nog steeds vinden in Belgische en Franse herenhuizen en andere openbare gebouwen. De Portugese cementtegels worden volgens een eeuwen oud procedé gemaakt met de kwaliteit-normen van nu. De aanwezigheid van haarscheurtjes op sommige tegels is een natuurlijk verschijnsel, dat geen invloed heeft op de duurzaamheid van de Portugese cementtegel. Omdat de tegels volledig hand gemaakt zijn, kan het voorkomen dat  de diktetolerantie van de tegels kan variëren van 0,5 tot 1,5 mm, maar dit geringe maatverschil  kan een goede vakman altijd wel opvangen. De  cementtegels kunnen soms wat afwijken van kleur door het gebruik van natuurlijke pigmentkleuren maar ook dat is helemaal geen probleem want het geeft de Portugese cementtegels  een heel natuurlijke look. Kortom cementtegels passen overal, waar de cementtegels ook toegepast worden het voegt altijd een originaliteit en een persoonlijkheid toe.

De pigmentlaag van de  cementtegels moet min. 3 mm tot max 5 mm om een goede slijtvastheid te garanderen. De mallen moeten regelmatig worden vervangen om onscherpe lijnen te voorkomen. De Portugese cementtegels moeten in ieder geval 3-4 weken rijpen , als dat korter is blijft de tegel broos en daarmee veel gevoeliger voor breuk en intrekken van vuil. De kracht van de hydraulische pers moet maximaal 30 bar zijn.  Als de tegels eenmaal geplaatst zijn  moet er goed geïmpregneerd worden en regelmatig onderhoud worden gepleegd met een zachte zeep (R324) edelzeep.

 

Welke maten zijn er verkrijgbaar?

De Portugese cementtegels van Osmunda  zijn verkrijgbaar in de maten 20×20, 30×30, Hexagon uni,  Octogone uni , 10×10 uni en decor. Er zijn meer dan  32 unie keuren en een enorme  grote keuze aan patronen en randen.

Laat u begeleiden door ons  bij het ontwerpen  van uw vloer en we komen samen tot  een prachtige resultaat. Bel ons gerust voor een afspraak op 050-5515530.

Portugese cementtegels

Portugese cementtegels

Portugese cementegels Floorz

Portugese cementegels Floorz

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *