Portugese tegels


Portugese tegels behoren tot de cementtegels. Deze Portugese Tegels worden nog steeds net als vroeger gewoon met de hand gemaakt. Onder invloed van de Moren die de patronen bedachten. Kortom de islamitische bevolking van het Middeleeuwse Spanje. Vandaar ook dat Portugese tegels ook wel de benaming is voor Marokkaanse Tegels. Uiteindelijk door de Cementegels door de Portugezen over de hele wereld te vinden.

De Cementtegel bestaat uit een fijn marmerpoeder en kleurstoffen, gemengd met een witte Portland poeder. Nog steeds worden deze tegels, wereldwijd op dezelfde oude manier vervaardigd.

U vindt deze tegels veel in Kastelen, pousada’s en patriciërshuizen. Vandaar ook de naam Castelo. Castelo hanteert deze methode voor de gehele collectie. De Classic lijn en de Couleur Traditional.

Voor pastelkleurige tegels kunt u terecht bij de Classic lijn. Voor de diepere kleuren bij de Couleur Traditional. Castelo geeft aan dat de cementtegels vorstbestendig zijn waardoor ze ook buiten als terras tegels kunt toepassen.

Portugese Tegels Behandelen

Cementtegels dienen geïmpregneerd te worden voor een goede bescherming door de jaren heen. Het aanbrengen hiervan is voor onze eigen opgeleide vakmannen standaard werk. Door jarenlange ervaring kunnen wij uw vloer op de juiste wijze impregneren en onderhouden. Meer over impregneren van Portugese Tegels

Het leggen van cementtegels dient volgens een speciale werkwijze te gebeuren. Portugese Tegels Leggen. Neem ook eens een kijkje bij Thomas Gaspersz voor meer inspiratie.

Portugese Tegels badkamer zwart-wit 20x20

Portugese Tegels van Castelo in badkamer zwart-wit 20×20

castelo-tegels-keuken-onderhouden-schoonmaken

Castelo vloertegels 20×20 zwart wit

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *